top of page
  • Writer's pictureProvence Paradise

Schilderen als Van Gogh, [Bezoek zijn huis in de Provence]

Updated: Dec 15, 2018


De Provence is lang een toevluchtsoord geweest voor kunstenaars en schrijvers door de geschiedenis heen, en inderdaad is de regio nog steeds om haar kunstexposities, galerijen, musea en zelfs schilderworkshops bekend. De prachtige Alpillesbergen staan erom bekend Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Jean Cocteau, Auguste Chabert en Yves Brayer te inspireren.


Kunstenaars uit de regio komen samen tijdens het A-Part festival, waar bezoekers van de regio kunnen genieten van liveshows en de beste kunsttentoonstellingen die de Provence te bieden heeft. Het festival duurt van half juli tot eind augustus en vindt plaats in Les Baux de Provence (evenals rond de Carrières des Lumières), Paradou, Saint Etienne du Grès, Tarascon en Saint Rémy de Provence. Het hoogtepunt is natuurlijk Saint Remy, de stad die de meest beroemde Provençaalse kunstenaar aller tijden, Vincent Van Gogh, heeft ondergebracht en geïnspireerd. In een jaar in de Provence heeft Van Gogh meer dan 150 tekeningen en 143 schilderijen gemaakt, waaronder de beroemde Sterrennacht.


Bezoekers van de stad kunnen zijn kamer bezoeken in Saint Paul de Mausole, een prachtig romaans klooster uit de 11e eeuw dat in de 19e eeuw als een psychiatrische kliniek werd gebruikt. Bezoekers zijn vrij om de kamer te verkennen waarin Van Gogh zich in 1889 vestigde en de prachtige kloostertuinen hieronder te verkennen.

Saint Paul blijft trouw aan de droom van Van Gogh om een collectief van kunstenaars in het zuiden van Frankrijk op te richten. Een workshop over therapeutische kunst, Valetudo (genoemd naar de Romeinse godin van de gezondheid), werd in 1995 gecreëerd. De resultaten van de patiënten worden rond het klooster getoond en sommige zijn zelfs te koop.


U zou de plaats zelfs kunnen herkennen, omdat deze de laatste jaren als filmlocatie is gebruikt, de meest recente is die van Camille Claudel, een andere gekwelde kunstenaar en een getalenteerde beeldhouwer.

Zorg ervoor dat U vanuit St. Paul's terugkeert naar de stad om 21 echte landschappen te zien die zijn afgebeeld in de schilderijen van Van Gogh. Er zijn borden en plaquettes langs de weg om U te begeleiden en mooie displays van oleanders, olijfgaarden en velden van irissen en klaprozen die zo'n belangrijke plaats in het werk van Van Gogh hebben ingenomen.


Vlakbij is Glanum, het mausoleum en de Romeinse boog, die Van Gogh regelmatig van en naar Saint Paul passeerde. Glanum is een echt opmerkelijk stukje geschiedenis dat U niet mag missen als U in Saint-Rémy bent.

Wanneer U klaar bent met bezoeken, vergeet dan niet het A - Part Festival in de stad te bezoeken, want dit jaar is het thema "Let's Dance" en belooft het naast spectaculaire dansers, schilders en illustratoren.


Wat meer spectaculair is aan dit festival, is niet alleen fantastische kunst, maar ook een kans om de kunstenaars zelf te ontmoeten en met hen te praten, van wie velen schilderlessen en workshops aanbieden. Er is geen eerdere schilderervaring vereist en U zult een uniek meesterwerk mee naar huis nemen (door U!) Vanuit uw ervaring in de Provence. Veel artiesten zullen U zelfs begeleiden bij het creëren van een Van Gogh- of Cezzane-stijl voor uw werk!


Er zijn ook veel musea en galerijen in de buurt te bezoeken. Het Angladon-museum van Avignon, dicht bij Saint-Rémy, presenteert zelfs een origineel schilderij van Van Gogh. Angladon is een van de beste kunstmusea in de Provence en U kunt de werken van Cezzane en Picasso naast Van Gogh bewonderen. De museumcollectie is echt indrukwekkend en vertegenwoordiger van de kunst in de Provence.

Een andere optie, de carrière van lichten (The Careers of Lights) ook wel bekend als de kathedraal van afbeeldingen.


Deze buitengewone site was ooit een bauxietgroeve in de ingewanden van de grandioze landschappen van de "Vallei van de Hel", die grote kunstenaars zoals Dante, Gounod en Cocteau inspireerde. Nu herbergt het een van 's werelds meest oogverblindende galerijen met elk jaar een nieuw thema. Het thema voor 2016 is Dreams of a Summer Night, naast presentaties van het thema 'Let's Dance' van het A-Part Festival.

Meer dan 3000 afbeeldingen worden getoond op muren die de hoogte bereiken van de grote Notre Dame de Paris.
U kunt ook Les Luminessences d'Avignon ontdekken, een 360 ° monumentaal licht- en geluidsspel in het Palais des Papes, een van die jaarlijkse shows die elk jaar meer en meer populair lijken te worden. De show van dit jaar (die de vierde zal zijn) opent vanavond in de grote binnenplaats van het paleis en loopt tot 2 oktober.


Het Paleis van de Pausen, een UNESCO Werelderfgoed, huisvest negen opeenvolgende pausen, beschouwd als het hart van de middeleeuwse christelijke wereld en was het toneel van verschillende belegeringen. Hij speelde een unieke en essentiële rol in de Europese geschiedenis ... en Luminessences vertelt zijn verhaal. De show - dezelfde productie als afgelopen zomer - omsluit de vier vleugels van het paleis in enorme beelden en omringt het publiek "in een poëtische fusie van architectuur, licht en muziek".

Comentários


bottom of page